12 Nisan 2014 Cumartesi

Fatura Sorgulamalarınız

Dünden bugüne bakıldığında, hayat bir enerji ile devam etmektedir. Çok eski çağlarda bile elektriğin yerini tutabilecek hiçbir örnek ve örnekleri bulmak imkansızdı. Şimdiye bakarsak, hayatımızda en çok kullandığımız enerji türlerinden biri de elektriktir. Elektriğin önemi ve yeterli kapasitede ki önemleri saymakla bitirilmediğini bilmekteyiz. Bu yüzden elektrik hayatımızın bir parçası olarak hayatımızda devamlı ilerlemekte ve teknolojiyi ilerletmektedir.
Elektrik sadece kullanılmak için var değildir. Elektrik ile gelen bir çok gelen faturalarımızda oluşmaktadır. Düşünür olursak, bir evde telefon, çamaşır makinesi, buzdolabı, ve daha bir çok sayamadığımız harcamaları yaptığımız, elektrik ile çalışan ev aletleri bulunmaktadır. Bunların hepsi bir harcama yapar ve elektrik saatine işler. Elektrik saatini her ay kontrolleri yapılarak, evimize kadar faturalar ulaşmaktadır. Ve daha sonra bu elektrik faturalarını, bir çok ödeme yöntemleri ile ödeyebiliyoruz. En alışılmış ödemelerden biride gişe girişlerinde sıra bekleyerek ödeme tahsilatı yapmaktır. Fakat sade bu ödeme yöntemi değil, başka yöntemleri de kullanabilmekteyiz.
İnternetin hayatımıza girmesi ile, elektrik faturaları online ödeme yöntemleri ile tahsilatını gerçekleştirebilmekteyiz. Bu hususta en çok bankalar ile interaktif girişler yapılarak, anında ödeme yöntemini kullanabilmekteyiz. Ayrıca bankaların bizlere sunmuş olduğu bir diğer hizmet ile yani otomatik fatura talimatı verilerek, bu ödemeyi gerçekleştirebilmekteyiz.
Ayrıca elektrik fatura işlemlerini yaparken, önce sorgulama işlemlerinin yapılması en önemli hizmetlerden biridir. Bu sayede elektrik faturanıza ne kadarlık bir borç geldiğini anında ve kolay şekilde öğrenmiş ve güvenilir bir şekilde ödemenizi yapmanıza sağlamaktadır. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin hangi bölgesel şirketinden hizmet alıyorsanız, o şirket tarafından sorgulama işlemlerini elektrik hizmet numarası ve bilgilerini girerek öğrenmiş olacaksınız. Bu sayede, sorgulama işlemlerini yaparak, faturanın size ulaşmadan, fatura bilgilerinize girmiş ve borç bilgilerini görmüş olacaksınız. Elektrik faturası sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için en önce http://www.tedas.gov.tr/Sirketler/Sayfalar/Anasayfa.aspx adresine girmenize gereklidir. Ve ana sayfa içerisinde bulunan, türkiye haritası üzerinden bulunduğunuz ili seçmeniz ve gerekli bilgilerinizi girerek, sorgulama işlemi yapmanız önemle gereklidir. Bu sayede borcunuzu faturanız gelmeden, kesin bilgi ile görebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder